torsdag 6 juni 2013

Ekologisk mat på "existensminimum"

Läs Johans blogg och låt dig inspireras du med!
Mellan Strängnäs och Enköping ligger gården Hornudden som är såväl en ekologisk restaurang och ett kafé, som en ekologisk odling med egen gästhamn precis invid Mälaren.

Hornuddens restaurang servererar ekologiska råvaror från sin egen odling, granngårdarna eller speciella leverantörer i närområdet. 

Hela gården drivs med sjövärme (!) från Mälaren och har separationstoaletter och ett eget reningsverk.

Gården drivs av Karin och Mats Sjöstedt tillsammans med sonen Johan.

Johan är kock och driver sedan en ganska lång tid tillbaka en blogg på Hornuddens hemsida:
http://www.hornudden.net/wordpress/index.php/category/johansblogg/page/2/

Under våren tröttnade Johan på allt snack om att ekologisk mat bara är för den rika medvetna medelklassen och att det inte går att äta bra mat om man har det dåligt ställt, och testar nu om det går att äta ekologiskt om man lever på "existensminimum" (riksnormen för 2013).

Johan publicerar såväl recept som sina tankar på sin blogg och det är verkligen rekommenderad läsning.  Det finns bara ett tiotal recept än så länge, men tanken är att det ska bli 50 stycken och den gemensamma nämnaren är att det inte ska kosta mer än 20 kr per portion.  För att få ner priset så är många av recepten vegetariska vilket passar mig som försöker att hålla två dagar i veckan vegetariska.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar