tisdag 19 februari 2013

Köttfri dag


 
 
I min familj har vi valt att två dagar i veckan välja bort kött, fisk och fågel för vegetariska alternativ.Detta gör vi av två skäl, för att spara pengar så att vi kan lägga de pengarna på ekologiskt och närproducerat kött, fisk eller fågel istället. I går åt vi en fantastiskt somrig citrusdoftande spaghetti med grillad halloumi och squash. Men så goda rätter finns det ingen som helst anledning att sakna kött etc.
 
Vi försöker också så klart att äta efter säsong. Så nu är det mycket rotsaker som gäller. Rotsaker är både nyttigt, gott och billigt. För att prova något nytt har vi gjort egen kimchi. Kimchi är en sydkoreansk kryddig surkål gjord på morot, vitkål, rättika, röd chili, ingefära och vitlök.  Man får dock inte ha bråttom om man väntar på att äta den då den tagit sex veckor på sig att bli färdig. Resultatet blir dock en dryg och spicy sidosallad som går att använda till mycket. En varning dock för den ganska kraftiga lukten när man öppnar burken...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar