söndag 3 mars 2013

Ta-tillvara-tips: gammalt bröd





Vi äter ju som bekant mest hembakat surdegsbröd. I närheten av mitt kontor ligger ett litet charmigt bageri som bara bakar surdegsbröd, det ena mer fantastiskt än det andra och ibland har det hänt att jag slinker in där och köper en limpa till helgen. Det är dock så dyrt att jag varje gång lovar mig själv att inte köpa där igen, eftersom jag kan baka det själv hemma likagärna,  men sen står jag där igen några veckor senare...

Ibland går det åt mycket bröd i vårt hushåll och ibland går det åt mindre bröd. Jag brukar dela limporna i två när jag bakar och frysa in dem så, då kan man bara plocka fram en liten brödbit och brödet riskerar inte förfaras lika lätt. Nu har jag dock kommit fram till en lösning på om det ändå blir bröd över som torkar och blir tråkigt. Det stavas skorpor! Jag delade brödet i biscotti-storlek och la dem på en perforerad plåt för bästa luftgenomströmning och ställde in dem i 120 c i cirka två timmar. Kom bara ihåg att öpnna ugnsluckan då och då för att släppa ut fuktig luft.  Ut kom de mest underbara skorpor som typ smakar Finn Crisp om ni är bekanta med den smaken. Hur gott som helst till kvällsteet!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar