fredag 12 april 2013

Eget gym...

Sedan vi lämnat stan bakom oss och flyttat ut på "landet" för snart ett år sedan har vår (makens och min) träning blivit rejält lidande. Maken har tränat mycket i sina dagar och har en bra grundkondition, jag har aldrig tränat men alltid rört på mig ändå och har en okej uthållighet.

Det senaste året har fokuserats på flytt, renovering och småbarn, men nu börjar allt utom småbarn att vara ganska avklarat och nu börjar det bli dags att ta tag i träningen. Vi har ju redan gjort ett ryck med dieten för att svarva kropparna våra, men lite träning till skulle göra susen.

Sagt och gjort, maken och jag funderade på hur vi skulle göra. Vi jobbar båda på höga positioner, heltid på kontor, maken pendlar 2 timmar och 40 min till sitt jobb och jag 1 timme, vi har två barn under fyra år. Ni fattar vi har inte överjävligt mycket tid att springa på gym på...Vi började ändå räkna på vad det skulle kosta för oss att köpa gymkort, åka fram och tillbaka till stan, parkerinsavgift etc. och kom fram till att det var DYRT! och sen den andra frågan NÄR skulle vi hinna träna? Då vi känner oss själva tillräckligt väl lade vi ner denna tanke och började fundera vidare.

I somras investerade vi ett par tusenlappar i en bra crosstrainer som vi hade ute i ett oinrett rum/förråd/garage bakom vårt carport. Under sommaren tränade vi VARJE dag och vi gillade det jättemycket. Dock var det inte lika roligt att stå där ute i oktober i höstrusket och därmed upphörde det lite av sig själv. Jättetråkigt men sant.

MEN då kom vi på den smarta lösningen - vi bygger ett eget gym! Sagt och gjort, hantverkare anlitades och den här veckan har det hamrats och sågat, målats och kaklats där ute och nu är det klart! Redo för inflyttning i helgen! 

Visst, detta har kostat en rejäl slant att göra iordning och kommer att kosta ännu mer eftersom vi vill köpa in fler gymmaskiner än en crosstrainer, TV och musikanläggning. Men vi bedömer att detta dels är en investering i huset, ett extra rum på 20 kvm som är isolerat kan användas till mycket saker mer än bara ett gym. Kostnaden för att gå på gym år ut och år in är inte heller gratis och att vi med närheten ut till vårt egna gym verkligen kommer att träna. Dessutom är maken och jag snåla av naturen och använder det vi har så förmodligen kommer vi träna så vi spyr bara för att få valuta för alla pengar vi investerat.

Inredning nästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar