söndag 14 april 2013

Självhushållning nya trenden

I fredags läste jag en artikel, i en bilaga till vår lokaltidning, som handlade om att vi går mot en tid där självhushållning är det nya modet. Än en gång finner jag mig vara riktigt trendig.

Enligt artikeln så har den gröna vågen träffat Sverige återigen med full kraft, senast var väl på 70-talet. Ekologisk odling, husapotek och självhushållning är nyckelorden för de trendigas livsstil. Hur det nu kan vara en trend att ta vara på naturens resurser och inte ett självklart val att leva. Detta borde vara grunden alla står på och alla andra livstilar i form utav mycket konsumtion och tärande på naturen borde vara trender/flugor som snabbt levs igenom och försvinner.

Men i alla fall, åter till artikeln. Nu nöjer vi oss inte längre med ekologiska varor från butiken eller bondens marknad, nu ska det vara självhushållning med egenodlade grönsaker, brygga eget öl, göra egen korv, starta egna surdegar och baka bröd. Men den absolut trendigaste av det trendigaste kommer inom den närmsta tiden att vara egna höns.

Egna höns har maken talat om ända sedan vi flyttade till hus för snart 7 år sedan. Jag sa blankt nej, när vi bodde i stan. Men nu när vi bor på landet, varför inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar